Пошук

У Калинівській громаді відбулася серпнева конференція педагогічних працівників

Дата: 30.08.2022 16:18
Кількість переглядів: 1394

Фото без описуТридцятого серпня у приміщенні Калинівської міської ради відбулася серпнева конференція педагогічних працівників. Традиційно на конференції підбивали підсумки 2021/2022 навчального року, обговорювали аспекти впровадження якісних освітніх послуг в закладах освіти у цей непростий час, окреслили перспективні завдання на новий 2022/2023 рік. В умовах повномасштабної війни цьогоріч конференція пройшла за участю лише керівників закладів освіти та працівників відділу освіти, молоді та спорту. Розпочалося зібрання з хвилини мовчання в пам'ять про полеглих захисників України та всіх жертв російсько-української війни.

У конференції взяв участь Калинівський міський голова Василь Поліщук, який подякував усім освітянам за вагому підтримку та допомогу українським військовим. З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України у навчальних закладах та закладах дошкільної освіти почали працювати «гарячі кондитерські цехи», де готують їжу для захисників, випікають хліб, пиріжки, різноманітне печиво, роблять м’ясні та рибні консерви. Освітяни громади долучилися до доброї справи та передали свій одноденний заробіток на придбання автомобілів для військових. Вони показали приклад згуртованості, єдності та взаємодопомоги, вдало поєднували виконання своїх професійних обов’язків із роботою на кухні, ремонтом приміщень, облаштуванням сховищ, заготівлею дров та продуктів на зиму.

У своїй доповіді начальниця відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Галина Фурман розповіла про роботу освітян у 2021/2022 навчальному році та про пріоритети розвитку освітянської галузі у новому навчальному році.

Мережа закладів дошкільної освіти Калинівської громади налічує 28 садочків, в яких функціонує 76 вікових груп, де здобувають освіту 1 434 вихованці. Також у нашій громаді функціонують 25 закладів загальної середньої освіти, де в 342 класах навчаються 5 289 учнів. У Калинівській громаді створені належні умови для забезпечення доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами. У 2021/2022 навчальному році працювали 34 класи, в яких навчалися 43 дитини з особливими освітніми потребами; в закладах дошкільної освіти – 11 інклюзивних груп, які відвідували 17 дітей.

У 2022 році 125 педагогічних працівників пройшли атестацію за підсумками якої 11 педагогам надали звання «старший вчитель», 1 учителю -  звання «учитель-методист».

Одним із найактуальніших питань, яке заслуговує на особливу увагу, є організація харчування дітей. Згідно із рішенням Калинівської міської ради всі учні пільгових категорій 1-11 класів харчуватимуться безоплатно, коштом місцевого бюджету.

До початку нового навчального року завершилися ремонті роботи у закладах освіти громади. Цьогоріч, через воєнний стан в Україні усі роботи проводяться господарським способом, а коштом бюджету дозволяється лише закуповувати матеріали.

До початку навчального року завершили капітальний ремонт покрівлі опорного закладу загальної середньої освіти – ліцею с.Корделівки, поточні ремонти систем опалення, трубопроводів водопостачання, водовідведення та систем опалення ліцею №2,ЗДО №1, ЗДО №7, ЗДО с.Павлівка, Завершили роботи з оздоблення спортивних залів ліцеїв №1, №2, Радівки, внутрішні вбиральні, обідньої зали та харчоблоку ліцею №2, внутрішнє оформлення класних кімнат ліцеїв у Корделівці, Бережанах, Радівці, Черепашинцях, душової кабіни в спортивній залі ліцею у Павлівці.

Також закупили матеріали для ремонту покрівлі в гімназії в Калинівці, внутрішнього ремонту стелі, стін, підлоги харчоблоку та медичного блоку у ЗДО №7.

Велика увага приділяється облаштуванню укриттів у закладах освіти. Постійна комісія міської ради обстежила всі навчальні заклади громади та визначила місця для облаштування найпростіших укриттів.

З доповіддю на конференції також виступили керівники освітніх закладів Вадим Кіт, Віталіна Сапунова, Олена Мусієнко, Людмила Чуйко, Світлана Гетьман та Аліна Мовчан.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь