Пошук

Впродовж двох днів працівники комунального підприємства «Благоустрій міста Калинівка» ліквідовували стихійні сміттєзвалища у Калинівці

Дата: 26.05.2022 14:11
Кількість переглядів: 1044

Фото без описуПрацівникам комунального підприємства «Благоустрій міста Калинівка» знадобилося два дні для того, щоб ліквідувати стихійні сміттєзвалища у Калинівці. За останні тижні, коли у країні почалися проблеми із пальним, біля майданчиків для твердих побутових відходів повиростали цілі гори сміття. Старі меблі, шини, бур’яни з городів, гілки, будівельні матеріали і навіть шматки асфальту калинівчани позволікали до майданчиків, звільнивши свої господарства від непотребу.

-Раніше щопонеділка та щовівторка ми планово ліквідовували стихійні сміттєзвалища у Калинівці, але через відсутність пального останнім часом ми не змогли цього зробити. Завдячуючи керівництву міської ради нам вдалося отримати сто шістдесят літрів дефіцитного нині пального та приступити до роботи, - розповідає директор комунального підприємства «Благоустрій міста Калинівка» Михайло Долюк.

За словами завідуючого сміттєсортувальної станції Максима Магли, проблема із  стихійними сміттєзвалищами на вулицях Калинівки не лише через брак пального, а й в тому, що мешканці громади не можуть, а то і не хочуть усвідомити, які саме відходи відносяться до твердих побутових відходів і забивають контейнери для сміття та закидають територію біля майданчиків усім, що заманеться.

-З початком війни багато українців змушені були виїхати за кордон. Усі телефонують до рідних, розповідають як там чисто, як там гарно і як усі дотримуються порядку, а в нас правила та порядки ні для кого не існують. Бо замість того, щоб компостувати рослинні відходи, їх приносять на майданчики. Те ж саме з будівельними матеріалами, старими меблями, гілками. Це не тверді побутові відходи і господарі мали б зателефонувати чи звернутися у наше підприємство та замовити послуги про їх вивезення, - бідкається Михайло Долюк. - У нас же люди думають, що коли ти заплатив двадцять три гривні в місяць, а хто і цього не зробив, то можеш зволікати у контейнери все, що заманеться. Такі «сюрпризи» у контейнерах виводять з ладу техніку, а для ліквідації стихійних сміттєзвалищ доводиться залучати додаткову техніку і людей.

Цього разу стихійні сміттєзвалища «повиростали» фактично біля усіх майданчиків для твердих побутових відходів. Для їх ліквідації довелося залучити два навантажувачі, три одиниці транспорту для вивезення, десять працівників. Спільними зусиллями ліквідували 400 м3 стихійних сміттєзвалищ непобутового сміття, яке порушники правопорядку звозять і зносять ночами на майданчики.

Ми всі з нетерпінням очікуємо на вхід України до Євросоюзу. Але для того, щоб жити по-європейськи потрібно ще й бути справжнім європейцем – стати більш відповідальним, законослухняними та дисциплінованим. Ми не лише маємо відчувати себе господарями своєї землі, а й діяти по-господарськи.

Для укладання договорів про вивіз твердих побутових відходів, а також про послуги з вивезення будівельного сміття, габаритних відходів необхідно звернутися у пункт укладання договорів із населенням комунального підприємства «Благоустрій міста Калинівка», який знаходиться у приміщенні колишнього районного відділу освіти. Працює пункт з понеділка по п’ятницю, з 9.00 до 14.00. Контактні телефони: (067)302-15-05, (067)391-59-19, 2-12-31, 2-15-55.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь