Пошук

У Калинівці вшанували Героїв Небесної Сотні

Дата: 18.02.2022 12:39
Кількість переглядів: 997

Фото без описуВісімнадцятого лютого у Калинівці відбулася Всеукраїнська тиха акція вшанування Героїв Небесної Сотні «Ангели пам’яті». Біля Стіни пам'яті полеглим героям російсько-української війни зібралися люди різного віку, політичних вподобань та професій, щоб вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні.

-У ці лютневі дні ми завжди збираємося біля таких місць, щоб висловити свою громадянську позицію та віддати шану загиблим на Майдані, на Сході, які боролися за територіальну цілісність, за свободу, незалежність, світле майбутнє для наших дітей. Суспільство не погодилося з тими поглядами й прагненнями чинної влади й зібралося на Майдані та тривалий час відстоювало свої позиції. Двадцять першого січня першим загинув Сергій Нігоян з Дніпропетровщини. Будучи вірменином за національністю, він цитував Шевченка. Двадцять п'ятого лютого загинув Михайло Жизневський. Того ж дня на Київщині в лісі з ознаками катувань знайшли львів’янина Юрія Вербицького. А в найтрагічніший день, 20 лютого, сорок вісім людей загинули від вогнепальних поранень. Ці люди зробили значний вклад в державотворення. Багато чого змінилося за вісім років, але суспільство не почуло істини: що відбулося і як ці люди загинули. Тому ми маємо пам’ятати і жити з тим, що не все ще доведено до кінця. Хотілося б побажати всім бути наполегливими й гідними, передавати історію, яку ми бачили наживо, таким маленьким діткам. Ми сьогодні об’єднані на цій площі спільною шаною до загиблих, спільною вірою у незалежність нашої держави й спільним прагненням світлого майбутнього. З того часу ми пишаємось тим, що ми українці. І ті слова, яким, можливо, ми не всім надавали значення  - «Слава Україні!», сьогодні є для нас дороговказом, як нам діяти й жити. Хай буде світла і вічна пам'ять тим, хто загинув за незалежність – на Майдані та на Сході, - зазначив перший заступник Калинівського міського голови Микола Господарець.

Також до учасників зібрання звернулися депутат Калинівської міської ради Анатолій Сопін, голова громадської організації «Об’єднання учасників бойових дій та патріотів України» Сергій Говоруха»,  депутатка Вінницької обласної ради Галина Ярова.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв, поклали квіти до монумента та прикрасили паперовими янголами територію біля Стіни пам’яті.

Нагадаємо, що 20 лютого українці вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні 2013–2014 років.

Саме 20 лютого 2014 року у Києві загинуло найбільше людей – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року за демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

У пік протистояння на Майдані, в лютому 2014-го обірвалося життя трьох наших земляків з Вінниччини — Максима Шимка з Вінниці, Валерія Брезденюка та Леоніда Полянського із Жмеринки.
Вічна пам'ять Героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь