Пошук

«Почути одне одного»: відбулася робоча зустріч Калинівського міського голови із очільником Вінницької дирекції АТ «Укрпошта»

Дата: 11.02.2022 14:36
Кількість переглядів: 2151

Фото без описуОдинадцятого лютого в приміщенні Калинівської міської ради відбулася робоча зустріч Калинівського міського голови Василя Поліщука із директором Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Володимиром Шаловінським. На зустріч також запросили виконуючих обов’язки старостів Калинівської міської ради, начальницю управління соціального захисту та охорони здоров’я Оксану Якименко та начальницю ВПЗ Калинівка Наталію Мідяну.

Учасники зустрічі зібралися, щоб обговорити питання, яке останнім часом турбує всіх жителів громади, - запровадженням проєкту «Сільське відділення», який передбачає заміну стаціонарних відділень поштового зв’язку на пересувні.

-Після інформації про реорганізацію нашого відділення зв’язку виникло багато питань, обговорень у засобах масової інформації, дзвінків. Тому ми вирішили сьогодні організувати таку зустріч за участю усіх старостів, начальниці управління соціального захисту та охорони здоров’я Оксани Якименко. Ми сьогодні вислухаємо дві сторони, щоб прийти до якогось консенсусу. Щоб ця реорганізація була сприйнятна для мешканців нашої громади, - зазначив Калинівський міський голова Василь Поліщук.

Обговорення реформування поштових відділень було емоційним та затягнулося на дві години. Володимир Шаловінський пояснив, що керівництво «Укрпошти» було змушене піти на такий крок для покращення якості надання послуг «Укрпошти» та для зменшення фінансових втрат, які нині несе підприємство. Адже, за словами очільника Вінницької дирекції, з кожним роком кількість пенсіонерів значно зменшується. Причиною цьому є перехід на карткову форму розрахунків та смертність. Окрім цього, із розвитком технічного прогресу, відходить у минуле поштове листування, українці почали передплачувати значно менше періодичних видань, що також зменшило надходження до бюджету «Укрпошти».

На думку Володимира Шаловінського, введення пересувних відділень поштового зв’язку, не лише дасть можливість зменшити витрати «Укрпошти», а й покращить якість послуг, які отримує населення. Адже тепер мешканцям громад не потрібно буде ходити за посилкою у сусіднє село, де знаходиться поштове відділення, а посилки, пенсію, квитанції на оплату комунальних послуг та субсидії будуть приносити кожному додому. До того ж усі листоноші працюватимуть із касовими апаратами й так значно зменшиться можливість розкрадання людських коштів. Окрім цього, зросте й заробітна плата працівників поштового зв’язку, які будуть працювати на 0,7 ставки, а не на 0,1, 0,2, 0,3, як це було раніше.

Пересувні відділення поштового зв’язку вже працюють в інших областях України. Калинівська громада, одна із трьох громад у Вінницькій області, де розпочнуть вводити пересувні відділення. Однак кардинальні зміни відбудуться не у всіх старостинських округах. Там, де кількість населення становить 1500 і більше, залишаться автоматизовані відділення, які будуть оснащені сучасними комп’ютерами та касовими апаратами. У старостинських округах, де проживає 1100 осіб, залишаться листоноші. В інших населених пунктах громади працюватимуть пересувні відділення поштового зв’язку. При цьому у кожному селі збережеться приміщення поштового зв’язку, в якому працюватиме начальник пересувного відділення в той час, коли листоноша та водій виїжджатимуть у село, до людей.

За словами представника «Укрпошти», найближчих п'ятнадцять днів виїздні відділення будуть опрацьовувати маршрути, знайомитися із населеними пунктами.

Таке пояснення Володимира Шаловінського не задовольнило очільників старостинських округів. Адже окрім загальних слів вони не почули конкретної інформації про те, яка доля очікує на те чи інше село. На їх думку, в гонитві за економією коштів керівництво «Укрпошти» забуло про найголовніше – людський фактор. Адже, у зв’язку з реформою, більшість працівників сільських поштових відділень та і Калинівки також залишаться без роботи.

-Я ледь впросив свою начальницю, щоб вона погодилася працювати у нашому відділенні, а тепер що мені їй сказати, що вона нам не потрібна. І повірте, вона не працює по дві години в день, як ви зазначили, а працює до пізнього вечора, - не стримує емоцій виконуючий обов’язки старости Радівського старостинського округу Валерій Пачевський.

Спробували захистити своїх працівниць поштового зв’язку та отримати відповіді на свої питання й інші очільники старостинських округів.

-Ви говорите все дуже узагальнено, - звернулася до представника «Укрпошти» виконуюча обов’язки Дружненського старостинського округу Наталія Дудник. - Ви скажіть конкретно по моєму селу скільки разів на тиждень має виїжджати пересувне відділення? Ви говорите, що будете виїжджати у село, але ж та бабуся може в ту хвилину відійти десь, наприклад, по молоко до сусідки. Ваші люди будуть її чекати? Не будуть. Так само погодні умови - ви виїхали й не доїхали. Ви вмієте дуже гарно рахувати свої гроші, але ми маємо, в першу чергу, турбуватися про людей. Які будуть критерії до кого ми їдемо, а до кого не їдемо. А коли здорова людина пенсійного віку, яких у мене понад сто, захворіла, не може прийти, і ніхто не знає скільки та хвороба триватиме. Як бути їй?

Конкретної відповіді на ці питання не прозвучало, але Володимир Шаловінський пообіцяв надіслати інформацію по кожному населеному пунктові із графіком роботи кожному виконуючому обов’язки старости, а також враховувати всі питання, які виникатимуть під час реорганізації.

На останок зустрічі начальниця ВПЗ Калинівка Наталія Мідяна подякувала усім очільникам громади та старостинських округів за підтримку та допомогу, зазначивши, що впродовж останніх років районна влада придбала для поштових відділень шістдесят велосипедів, сімдесят сумок для листонош, допомагала у ремонті приміщень.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь