Пошук

Жіночий вокальний ансамбль «Оксамит» з Черепашинець переміг на Міжнародному конкурсі «Різдвяні дзвони»

Дата: 07.02.2022 16:32
Кількість переглядів: 1639

Фото без описуЖіночий вокальний ансамбль «Оскамит» став володарем Гран-прі І-го Міжнародного дистанційного фестивалю-конкурсу «Різдвяні дзвони». Це був перший конкурс, в якому взяв участь колектив з Черепашинець, але перший млинець не був глевким й приніс «Оксамиту» не просто перше місце, а Гран-прі.

Вокальний ансамбль «Оксамит» доволі молодий колектив, його створили у 2019 році. До його складу  увійшли колишні учасниці відомого не лише в Калинівці, а і за її межами дитячого колективу «Веселики», яким керує Юлія Мельник. Учасниці колективу повиростали, створили свої сім’ї, і вже їхні діти виступають у складі рідного колективу. Але з роками любов до пісні не минула і молоді жінки вирішили створити свій ансамбль.

-Спочатку ми планували виступати в естрадному стилі. Але якось до нас на репетицію прийшла Ірина Прядун, вона й запропонувала спробувати себе у фольклорному стилі та почала з нами відточувати вокальну майстерність, - пригадує одна із керівниць ансамблю Катерина Василишина. - І з того часу я взяла на себе різні організаційні моменти, а Ірина – керівник з вокалу.

Вперше «Оксамит» представив свій оновлений репертуар під час святкування Івана Купала. Другим виходом на велику сцену стала участь у територіальному фестивалі колядок. Глядачі щирими оплесками вітали виступ колективу і це додало аматорам сцени ще більшої впевненості.

-Після участі у фестивалі колядок, який проходив у Корделівці, ми виставили у соцмережах відео свого виступу і на наше здивування нам зателефонували організатори Міжнародного дистанційного фестивалю-конкурсу «Різдвяні дзвони» та запропонували взяти участь у конкурсі. Ми зареєструвалися в останній день реєстрації і надіслали на конкурс віночок автентичних колядок та щедрівок, з якими нещодавно дебютували на фестивалі "Колядуй, моя родино". І сталося диво. Ми – володарі гран-прі, - не приховує радості Катерина Василишина.

У конкурсі взяли участь  840 учасників з України та Словенії. Журі високо оцінило виступ вокального ансамблю «Оксамит» та присудило перемогу.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь