Пошук

Калинівський міський голова привітав нацгвардійців, які склали Військову присягу

Дата: 05.01.2022 14:29
Кількість переглядів: 800

Фото без опису5 січня п’ятдесят п’ять молодих бійців, які проходитимуть службу у військовій частині 3028 Національної гвардії України, склали Військову присягу на вірність українському народові.

Урочистості відбулися на території військової частини. У зв’язку із поширенням в Україні вірусної інфекції COVID-19 та заборону на проведення масових заходів, ритуал складання Військової присяги відбувається без відвідувачів та з дотриманням усіх карантинних вимог. Для батьків та рідних військовослужбовців командування організувало онлайн-трансляцію.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих на Сході побратимів та поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим.

Складання присяги – важлива подія в житті кожного військовослужбовця. На святу справу захисту України благословив воїнів молитвою та омовінням святою водою військовий капелан в/ч 3028 Національної гвардії України отець Орест Шпак. З вітальним словом до нацгвардійців звернулися Калинівський міський голова Василь Поліщук та командир військової частини полковник Богдан Вакулко.

-Від себе особисто та від всієї Калинівської громади щиро вітаю вас із цією визначною подією – прийняттям присяги на вірність українському народу. Хочу подякувати вашим батькам за те, що виховали таких захисників Вітчизни. Вам пощастило, що ви проходите службу в  легендарній частині, яка має гарні бойові традиції. З перших днів російської агресії і по цей день ваші побратими проходять службу на Сході. На жаль, є втрати наших патріотів. Тому хочу побажати вам мирного неба над головою, добра, здоров’я вам, - звернувся до молодих бійців Калинівський міський голова Василь Поліщук.

В свою чергу командир військової частини 3028 Богдан Вакулко подякував міському голові за постійну підтримку у розбудові військової частини.

Ритуал прийняття військової присяги як клятви воїна на вірність своєму народові, Вітчизні існує з давніх-давен. На території сучасної України його започатковано у IX ст. з приходом на наші землі скандинавів. Саме від них було запозичено цей обряд. Вступаючи до дружини, воїни клялися князеві у своїй вірності, і після цього дружинники вважалися побратимами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь