Пошук

Недобросовісні інтернет-провайдери псують майно калинівчан та ставлять їх життя під загрозу

Дата: 22.07.2021 14:05
Кількість переглядів: 1735

Фото без опису

З початку року працівники комунального підприємства «Керуюча компанія «Житловик» отримали понад сімдесят заяв від мешканців багатоповерхових будинків на ремонт покрівлі. Останні заяви надійшли від мешканців будинку номер 1А по вулиці Першутова. Мешканці будинку скаржилися на те, що під час дощу у квартирах на верхньому поверсі почала протікати стеля.

-На кожне звернення, яке ми отримуємо, наші працівники виїжджають на місце та оглядають покрівлю, з'ясовують причини, що спричинили пошкодження, - каже директор комунального підприємства «Керуюча компанія «Житловик» Віталій Шатов. – Те, що ми побачили на даху цієї багатоповерхівки, нас вжахнуло. Один з інтернет-провайдерів Калинівки, порушуючи всі правила безпеки, перетворив дах будинку на вибухівку повільної дії. Річ у тому, що кабелі були розкидані по всьому технічному поверсі будинку, ці ж кабелі протягнуті через вентиляційні шахти, через самовільно вибиті у даху отвори, при цьому не було ніякої ізоляції, що передбачено правилами безпеки. Щитові, у яких є кабелі під напругою,  не зачинені на замок й до них також вільний доступ. На антени, які встановлені на даху, немає жодних дозволів та технічної документації. Жодних контактів та інформації про те, хто є власником та хто обслуговує дану мережу.

За словами Віталія Шатова, таке недбале «господарювання» провайдера на даху багатоповерхівки й призвело до руйнування покриття покрівлі. Працівники комунального підприємства встановлюють хто є власником обладнання, яке виявили на даху будинку. У випадку, коли не вдасться встановити особу власника, або ж той відмовиться виправити усі свої недопрацювання та компенсувати шкоду, яку завдав будинкові, усе обладнання буде демонтоване.

-Хочу звернутися до власників квартир багатоповерхових будинків, - продовжує Віталій Шатов. – При укладанні договору з інтернет-провайдером поцікавтеся чи не завдадуть його дії шкоди вам і вашому будинку. У випадку із будинком по вулиці Першутова ми маємо лише пошкоджений дах, а могло б і виникнути закорочення проводів, які незахищені та хаотично розкидані по даху, і як наслідок – пожежа. Також прохання до калинівчан, які самостійно встановлюють антени на даху, згідно «Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», забороняється кріпити до димарів радіо- і телеантени. Наші працівники продовжать перевіряти дахи багатоповерхівок й у разі виявлення порушень обладнання буде демонтуватися, а на порушників очікуватиме адміністративне покарання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь