Пошук

«Гуртом працювати легше»: Переконана виконуюча обов’язки старости Дружелюбівського старостинського округу

Дата: 21.05.2021 15:06
Кількість переглядів: 1442

Фото без опису

П’ятнадцята за рахунком толока відбулася 21 травня у Дружелюбівці. Завдяки небайдужим односельцям, наполегливості виконуючої обов’язки старости та підтримці міської ради село змінюється. Цього разу весь фронт робіт відбувся на сільському кладовищі. На підтримку місцевим активістам вийшли на роботу працівники комунального підприємства «Благоустрій міста Калинівки».

- У нас дуже велика територія старого кладовища, яке давно не розчищалося і позаростало чагарниками, — каже виконуюча обов’язки старости Дружелюбівського старостинського округу Ольга Яремчук. – Ми хочемо до провід, які у нас проходять на Вознесіння, упорядкувати цю територію – вирізати чагарники та обробити територію гербіцидами. Це вже третя толока, яка відбувається на кладовищі. Гуртом працювати легше. До роботи стають наші місцеві жителі, а цього разу ще й прийшла підмога з Калинівки. Ми маємо спільними зусиллями навести лад, а потім лише підтримувати порядок.  Дуже приємно, коли люди, які не можуть взяти участь у прибиранні, підходять і допомагають фінансово на придбання гербіцидів. Жителі однієї вулиці вже зібрали на гербіциди три тисячі гривень.

Кладовище – не єдиний об’єкт, де сьогодні тривають роботи. Продовжується ремонт автобусної зупинки. Ремонт зупинки мешканці села також роблять власними силами, а матеріали надає ТОВ «СХК «Вінницька промислова група» в рахунок соціальної угоди.

-В рахунок соціальної угоди підприємство надало нам тринадцять тисяч гривень, — продовжує Ольга Яремчук. – Частину коштів ми витратили на придбання матеріалів для ремонту зупинки. Решту плануємо використати для придбання металевих стовпів для ремонту огорожі біля школи, пам’ятника та амбулаторії. Те, що ми можемо зробити власними силами, ми робимо, бо розуміємо, що у громади є ще багато об’єктів, у які потрібно вкладати кошти.

Тому ремонт паркана у Дружелюбівці планують провести господарським методом. Місцевий підприємець Олександр Саулко запропонував порізати на штахети тополі, які взимку зрізали біля школи. А встановлювати паркан планують за допомогою громади. Люди бачать зміни у селі і готові допомагати виконуючій обов’язки старости.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь