Пошук

Капітальні ремонти (облаштування) паркових зон по вул. Садова та вул. Незалежності у м. Калинівка поставлені на паузу

Дата: 02.06.2020 13:35
Кількість переглядів: 513

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуЗважаючи на багаточисельні звернення мешканців Калинівської міської об'єднаної територіальної громади щодо облаштування паркових зон по вул. Садова та вул. Незалежності у м. Калинівка, наприкінці минулого року при формуванні бюджету Калинівської міської ОТГ на 2020 рік було заплановано 3 мільйони гривень на здійснення капітального ремонту (облаштування) даних паркових зон та в цьому році вже виготовлено проектно-кошторисну документацію на проведення робіт. Однак, в зв'язку з пандемією коронавірусу, у березні 2020 року депутати Калинівської міської ради перенаправили із цієї суми 2,5 мільйони гривень на придбання для КП «Калинівська центральна районна лікарня» Калинівської районної ради 4 апаратів штучної вентиляції легень для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19, які так і не були придбані лікувальним закладом.

На засіданні 60 сесії Калинівської міської ради 7 скликання, яке відбулось 28 травня, в проєкті рішення було запропоновано спрямувати кошти в сумі 1 372 817 грн на капітальний ремонт (облаштування) паркової зони по вул. Садова відповідно до виготовленої проектно-кошторисної документації, однак частина депутатів Калинівської міської ради не підтримали дану пропозицію, тому рішення не було прийнято.

Подібна ситуація тривала із проведенням капітального ремонту паркової зони по вул. Незалежності, проте, попри тривалі дискусії та супротив, ми все-таки маємо сучасну локацію, що стала не лише окрасою громади, а й цікавим та комфортним місцем відпочинку для всіх її мешканців, незалежно від віку.

В ході ремонтних робіт частини паркової зони по вул. Незалежності було здійснено реконструкцію пам'ятника партизанам, які діяли в роки Другої світової війни на території Калинівського району, та облаштування прилеглої території. Зокрема, старі бетонні плити замінено бруківкою з візерунком національної вишивки хрестиком, встановлено новий гранітний постамент та реставровано скульптуру воїна, локацію обсаджено туями. Окрім того, вмонтовано підсвітку самого пам’ятника та додаткові антивандальні світлодіодні світильники поміж бруківкою.

З метою створення справжнього затишку в оновленій парковій зоні було висаджено декоративні кущі та дерева: яблуню «Mokum», тую колоновидну, катальпу бігнонієвидну “Nana», гінкго білоба, іргу ламарку, свидину (дерен) білу «Elegantissima», гортензію волотисту «Unique», встановлено зручні лавочки. Для найменших мешканців нашого міста облаштовано багатофункціональний дитячий майданчик із безпечним гумовим покриттям.

Задля створення умов безпечного відпочинку, запобіганню незаконним діянням, зокрема проявам вандалізму, та оперативного реагування на порушення у парковій зоні встановлено сучасну систему відеоспостереження.

В 2020 році було заплановано продовження капітального ремонту паркової зони по вул. Незалежності, зокрема облаштування скейт-парку для дітей та молоді, а також капітальний ремонт паркової зони по вул. Садова, але поки що проєкти поставлені на паузу...

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь