Пошук

Вжиття заходів щодо забезпечення КП «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради необхідним обладнанням та засобами індивідуального захисту

Дата: 16.03.2020 18:04
Кількість переглядів: 394

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України станом на 16 березня отримано 5 позитивних результатів на COVID-19 у Чернівецькій (4) та Житомирській (1) областях. Загалом було досліджено більше 500 зразків. На території Вінницької області на сьогодні не зареєстровано жодного випадку захворювання на СОVID-19. Проте ми всі маємо пильно стежити за своїм здоров’ям, дотримуючись елементарних правил особистої гігієни та виконуючи рекомендації лікарів.

Мийте часто руки з милом чи обробляйте їх дезінфікуючими розчинами. Намагайтесь не торкатись руками обличчя, зокрема, очей, носа та рота. Вживайте багато рідини, часто провітрюйте приміщення, час від часу проводячи в ньому дезінфекцію. При перших ознаках ГРВІ чи підвищенні температури не займайтесь самолікуванням, а терміново зв’яжіться зі своїм сімейним лікарем по телефону. Коли кашляєте чи чхаєте, прикривайте ніс і ротову порожнину одноразовою паперовою хустинкою, або робіть це у ліктьовий згин. При вітанні відмовтесь від рукостискань та обіймів. Обмежте візити один до одного в гості та уникайте місць масових скупчень людей. Тримайте дистанцію не менше 1,5 м від людей з явними ознаками ГРВІ.

Калинівською міською радою вживаються заходи щодо забезпечення КП «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради необхідним обладнанням та засобами індивідуального захисту. Так, станом на 16 березня за рахунок коштів бюджету Калинівської міської ОТГ в сумі 74 142,5 грн,  було придбано:

 

- дезінфікуючі засоби: розчин дезасепт - 8 л, дезхлор - 17 кг;                     

- маска хірургічна (медична) – 687 штук;

- респіратори класу захисту  FFP3 – 9 штук;

- рукавички із довгими манжетами (нетальковані нітрилові) – 50 штук;

- рукавички нетальковані або акрилові – 50 штук;

- костюми біозахисту – 16 штук;

- фартухи медичні – 5 штук;

- бахіли – 5 пар;

- шапочка медична – 50 штук;

- захисний щиток  - 16 штук.

Протягом поточного тижня будуть придбані додаткове обладнання та засоби індивідуального захисту, а саме:

- маски хірургічні – 2000 штук;

- респіратори класу захисту  FFP3 – 30 штук;

- костюми біозахисту – 20 штук;

- захисний щиток – 20 штук;

- тест-системи на грип та COVID 19 – по 20 штук;

- безконтактні термометри – 15 штук;

- бактерицидний рециркулятор – 5 штук;

- ізоляційні костюми – 20 штук;

- дезінфекційні засоби: дезхлор – 20 кг, дезасепт – 15 л, антибактеріальне мило – 15 л.

 

Пункт невідкладної допомоги Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги працює в робочі дні з 8.00 год. до 20.00 год., у вихідні та святкові дні з 9.00 год. до 17.40 год.

За наявності симптомів ГРВІ чи підозри на коронавірус консультуйтесь по телефону зі своїм сімейним лікарем, а також звертайтесь в Центр за телефонами «гарячої лінії»: (043-33) 2-16-86, 067-4359303. Є можливість запису на прийом до сімейного лікаря в режимі он-лайн.

За наявності симптомів коронавірусу – (для ознайомлення із симптомами захворювання перейдіть за посиланням https://covid19.com.ua/) – звертайтесь на «гарячу лінію» за номером телефону – 103.

Для медичного персоналу Калинівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини та Дружелюбівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини проведені заняття та розписано алгоритм дій при підозрі на COVID-19.

Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги на 100% укомплектований укладками сімейного лікаря (діагностична апаратура та медикаменти, які під час виклику в разі потреби надаються хворому безкоштовно). Створено запас лікарських засобів по невідкладній допомозі на 10 днів, який щоденно поповнюється за потребою, та забезпечено готовність автотранспорту амбулаторій загальної практики-сімейної медицини для виїзду по невідкладній допомозі.

Дотримуйтесь рекомендацій лікарів, бережіть себе і ваших рідних та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь