Пошук

Новобранці Національної гвардії України урочисто склали Військову присягу на вірність українському народові

Дата: 14.12.2019 17:44
Кількість переглядів: 460

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуСьогодні на площі імені С.Руданського в центрі Калинівки новобранці Національної гвардії України урочисто склали Військову присягу на вірність українському народові. Приймав присягу командир військової частини 3028 Національної гвардії України полковник Богдан Вакулко. Відтепер, у складі військової частини 82 нових бійця, в тому числі 9 контрактників, серед яких 6 жінок. Прибули служити в нашу частину хлопці та дівчата з різних областей  України.

Розпочато урочистості з виносу бойового прапора. Пам'ять загиблих військовослужбовців в зоні АТО/ООС вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Капелан військової частини протоієрей Орест Шпак благословив новобранців на легку службу, прочитавши молитву й окропивши їх освяченою водою.

Привітав юнаків та дівчат зі складанням військової присяги заступник міського голови Микола Щур: «Сьогодні у вас та ваших сім’ях дійсно важливий і святковий день. Адже, складаючи присягу на вірність та служіння українському народові, ви стаєте справжніми захисниками своєї країни, своїх рідних та близьких. За останні роки багато чого змінилось в нашій державі: військове зобов’язання, принципи служби, форма, зброя, але, найголовніше, змінилась наша свідомість. Я хочу подякувати за свідомий вибір кожного з вас, вибір справжніх громадян та патріотів своєї держави. Навчайтесь, цілеспрямовано опановуйте знання, набувайте необхідних навичок та практичного досвіду. З гордістю несіть звання військовослужбовця Національної гвардії України. Мирного неба та Божої благодаті вам і вашим рідним. Слава Україні!»

Під час урочистостей нацгвардійці навчальної роти продемонстрували свої військові навички з бойової підготовки, які були здобуті протягом місяця навчання до прийняття присяги. Зокрема, продемонстровано стройову підготовку і техніку рукопашного бою.

Сюрпризом цього дня стало освідчення новобранця Олександра Ткачука своїй коханій та пропозиція руки і серця, на що дівчина відповіла ствердним «так!».

Наприкінці урочистої частини молоді військові опинилися в теплих обіймах своїх рідних та близьких, які приїхали з різних куточків України підтримати юнаків та дівчат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь